Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Recept på Biffstroganoff

Igår gjorde jag en supergod ”biffstroganoff” om jag får säga det själv. Den blev faktiskt jättebra. Jag följde inget recept utan hällde i lite vad jag kände för. Jag har inte koll på hur mycket av allting men gissar på ett ungefär.

Ingredienser: 

Ca 1kg Fransyska 

Ca 1.5-2dl rödvin

1 förpackning Krossade tomater 

2 köttbuljongtärningar

Ca 3 tsk Dijonsenap

Salt

Peppar 

Ca 3 dl Grädde

2 Vitlöksklyftor

1 Purjolök

1 Gullök

Hur gjorde jag?

Sätt på ugnen och skär sedan köttet i bitarna fräs på köttet i lite smör så de får en bryn yta.

Fräs på alla lökarna med köttet en liten stund. I med krossade tomater, peppar (här plockade jag bort till Leah), Häll på vin, i med köttbuljongtärningar, dijonsenap, grädde, salta om det behövs. 

Jag hällde över i grytor en stor till oss och små till Leah. Perfekt att köra i ugnen så jag inte behöver passa på spisen (tips till alla småbarnsföräldrar).  

   

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats