Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Sluta sträva efter perfektion

PMSD…

Känslan att vara totalt värdelös på alla plan… Vill ”bara” vara den perfekta mamman… STOPP STOPP STOPP.
Även om min PMS får mig att känna mig totalt värdelös så vet jag egentligen svaret!

PERFEKT är ingen! Idiotiskt att sträva mot och det kommer bara göra en olycklig. Ingen kan alla dagar om året stå med ett leende och leverera 110% varje dag hemma, på jobbet, till sina barn, respektive vänner och familj. Vi är inte mer än människor. Livet händer. Barnen bråkar och du kan inte vara 100% pedagogisk genom allt. Varför bygger man upp en bild om hur man vill vara som är ouppnåelig?

Barn mår bra av att se verkliga livet och livet är ingen räkmacka och kul hela tiden.

Ge barnen kärlek ❤️ Fråga hur de haft det varje dag (vad var det bästa respektive sämsta). Se till att de får mat. Ibland kan man göra något extra mysigt, baka, kolla på film, spela spel, pyssla, gå promenader, ha picknick, gå till en lekpark, göra någon aktivitet.
MEN… Vissa dagar är det okej att behöva göra annat också tex laga mat, de kanske får kolla på tv själva, leka med varandra (om de har syskon), leka med en kompis, rita, kolla på mobil eller padda.

Det är inte rimligt att tänka att man ska vara hundra procent hela tiden med sina barn. Att tänka att schemat ska vara fullspäckat med aktivitet när de kommer hem och man ska leka från morgon till kväll.

Sluta sträva efter perfektion ❤️ Så länge du är kärleksfull och inte gör dina barn illa fysiskt eller psykiskt så är du bra precis som du är. Ibland är energin låg och det är okej. Har du ingen energi alls under en lång tid så våga ta hjälp. Det är okej att inte vara ditt bästa jag alla dagar om året!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats