Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Spel för mindre barn

Något jag verkligen längtar efter är när båda barnen är så stora att vi kan sitta och spela spel tillsammans. Hur kul är det inte med sällskapsspel? Vi testade som sagt att spela fia med knuff häromdagen med Leah men hon missuppfattade spelet då Erik inte förklarade reglerna så värst bra… Leah knuffade ut alla spelbrickor på hela brädan. Vi kände båda att detta spel får nog vänta något år eller två. Leah med en rejäl knuff får de heta tillsvidare.

Jag bad Erik att åka och köpa lite mera barnvänliga spel. Barnen jublade och Leahs lyckotjut över spelen kan jag leva länge på.

Det blev ett fiskspel, ni vet ett sånt som snurrar och man ska försöka fiska upp fiskar. Barnen tyckte att det var superkul och Leah var jätteduktig. Liam var duktig på att stoppa tillbaka fiskarna.

Vi köpte även ett spel där man ska stoppa i svärd i en tunna och så flyger en pirat upp om man träffar just det hålet. Barnen tyckte det här var toppenkul och detta klarade även Liam av galant.

Tycker ni om att spela spel? Har ni några tips på bra spel till mindre barn?

Jag längtar tills man kan köra monopol, Uno, med andra ord och andra roliga spel tillsammans.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena

  Bamsejympaspelet har fungerat bra för oss. För leah kanske fruktträdgården, ett spel man spelar tillsammans, mot kråkan.

 2. Elin

  Kan du göra spelet -babblarna riktigt roligt och ”lätt” för de allra minsta, det har vi på förskolan till 1-3 åringar ??
  Babblarna memo, babblarna lotto ?? Sen finns det många mer, men just nu står det still i huvudet efter en hel dag på jobbet och en kväll med min ettåring efter andra dagen efter inskolningen ???

 3. Monica Ekström

  Var är katten? Är ett jätte bra spel för små barn. Finns ett ” Första memory” med stora kort också bra. Olika Lotto spel, tänk på att ha tydliga enkla bilder i början. Ballongspelet. Hoppas något av dessa faller barnen i smaken. Memory är kul att göra själv ex med bilder på familjen eller för barnen välkända saker. Man behöver nästan ha tillgång till en lamineringsmaskin så man kan plasta in bilderna.
  Lycka till med spelandet.

stats