Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Svar på fråga om mat.

jag undrar lite kring L och hur hon äter?
Vad äter hon för frukost, lunch osv och äter hon allt?
Vi har lite svårt med vår tiomånaders och maten.
Hon vägrar att bli matad och jag måste försöka sluta amma snart pga att jag börjar jobba. Har du ngr tips och råd? Kram

Leah är en matglad tjej och har alltid varit. Hon äter princip allting som vi serverar men vissa dagar mer andra äter hon mindre.

Till frukost åt hon gröt under en längre tid och det gör hon fortfarande ibland. Nu plockar hon oftast själv med mackor och hon äter ca 1-2 stycken. Ibland äter hon även ägg. Serverar vi äggröra och bönor så äter hon det. Till lunch och middag får hon det vi äter och det är lite allt möjligt och det kan vara grytor, kyckling, fisk, pasta osv. Ibland behöver hon få i sig något snabbt och om rester inte finns så får hon ta burkmat. Hon äter som sagt mest det som vi äter men även annat. Efter maten brukar hon få någon frukt och frukt får hon även till mellis eller så blir det smoothie, eller macka.

Jag är inte orolig över hur mycket hon får i sig då hon äter väldigt bra.

Jag förstår att det måste vara svårt men vi lät Leah börja plocka med maten tidigt. Visst att det blir grisigt och att hon inte alls är jättesugen på att använda besticken utan använder hellre händerna (i mina ögon är det inte ett problem, hon kommer inte äta med händerna för alltid och huvudsaken är att hon får i sig).

Du säger att hon vägrar bli matat men om hon får plocka själv :)? Jag har alltid varit lite feg med stora bitar så har gjort lite mindre bitar för att jag är rädd att L ska sätta i halsen. Hon gillar bäst att äta själv och vi matar henne sällan. Majs och ärtor är en hit.

Jag skulle försöka hitta saker som hon gillar och lägga fram lite olika så att hon skulle få plocka med. Mackbitar eller bara mindre bitar av det ni äter.

Hoppas att det var till någon hjälp kram IMG_1762.JPG:)!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats