Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Vecka 30 (29+0)

Nu är vi i vecka 30 och det känns jätte kul. 10 veckor kvar!!!! 2.5 månad, 76 dagar till beräknat! Går dessa 10 veckor lika snabbt som första delen av graviditeten så kommer vi snart att ha vår bebis här.

Barnet

Enligt gravid appen så är barnets totala längd nu ungefär 38 cm och väger ca 1.43 kg i början på veckan och 1.58 kg i slutet på veckan. Barnets languhår (kroppsbehåring) börjar försvinna. Barnet öppnar och stänger ögonlocken. Lungorna, musklerna och hjärnan fortsätter att utvecklas och skelettet hårdnar.

Mamman

Mina lungor tar nu upp ca 20% mer syre vilket kan göra att jag känner mig andfådd. Barnet växer mycket nu. ”Det står att man nu kan bli illamående dessa veckor då barnet växer mycket och hormonpåslaget är stort”… ”Fortsätt att motionera i den mängd som känns bra för dig”. ” Har du börjat planera när du ska sluta jobba? om inte är det hög tid att göra det nu”

Hur jag känner/ hur jag mår

Jag vill skratta lite när jag läser om appen för veckan. Du kan bli illamående… Mitt har inte försvunnit än och nu kommer det tillbaka för vissa… Det står även att man skall fortsätta att motionera…. Jag ligger mest hela dagarna och får sprutor för det…. Har du börjat planera att sluta jobba? hmm jag har varit sjukskriven ett bra tag nu… Det är sååååå tråkigt och jag är såååå rastlös! Annars då? jo magen verkar växa tycker omgivningen iallafall, själv har jag blivit lite storleksblind, jag ser magen varje dag så ser inte att den växer. Jag kan inte se mina fötter men det har jag inte gjort på länge. Hade en brödsmula på magen idag men den var för långt ner så såg den inte så min lillasyster plockade bort den och fnissade ”du har lite mat där”. Ryggvärken kommer och går. Jag har svullna fingrar som gör ont och de domnar bort väldigt ofta, mest på morgonen och kvällar/nätterna. Har ett hum om vad det kan vara men ska prata med barnmorskan nästa gång vi ska dit. Idag vad jag väldigt illamående på förmiddagen men annars har jag faktiskt mått helt okej. Det är svårare att andas, det känns att det är mindre plats där inne. Nu är det inte så långt kvar, bara 10 veckor !!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats