Nathalie – Trebarnsmamma, fru, matte och fotograf

Svårt att dölja sjukdomen för den man älskar

Detta är ett samarbete med Novartis och Ung med psoriasis.

På lördag är det Internationella Psoriasisdagen och jag vill då uppmärksamma dagen lite extra. Jag är själv en av alla som lider utav sjukdomen.

När jag och min man Erik träffades så var det höst och jag sov med mjukisbyxor som täckte benen och även en långärmadtröja. Jag skämdes så för min hudsjukdom att jag ville dölja den. Erik frågade efter ett tag om det inte var varmt att sova i så mycket kläder och jag tog mod till mig att berätta varför jag gjorde det. Han tyckte att jag var knäpp som trodde att han skulle tycka om mig mindre pga sjukdomen. Han sa att han inte brydde sig överhuvudtaget. Att få bekräftat från den man älskar att man duger som man är var en otrolig lättnad för mig. Att dölja sin sjukdom fungerar nog inte i längden och speciellt inte om man lever ihop med någon konstant. Vi har precis varit ett par i 10 år och vi är nu gifta och har två barn så att dölja det hade aldrig fungerat.
Ju mindre sol jag får på min hud desto sämre blir min sjukdom. Så när hösten kommer så blir både huden och lederna sämre.

Om du lider av Psoriasis så ska du veta att det finns hjälp och råd att få! Här kan du trycka för att få mer information och hjälp vart du kan vända dig. Jag skrev även ett inlägg i somras och la även upp en film som handlar om att man inte ska begränsa sig själv pga sjukdomen och inlägget och filmen hittar du HÄR! FotograFia_Nathalie&Erik_webb_03

Fotograf FotograFia – Frida Furberg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats